Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet megoldásához kellene segítség.

Főoldal » Középiskola » Matematika
530
Írjunk fel egy olyan másodfokú egyenletet, amelynek valós gyöke:
X1=-3/5 és X2=5

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
felírod szorzat alakban:

`(x+3/5)(x-5)=0`

`(x+3/5)(x-5)` = `x^2+3/5x-5x-3` = `x^2-22/5*x-3`

A keresett egyenlet:

`x^2-22/5*x-3=0`
0