Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika hf?

Főoldal » Középiskola » Matematika
542
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ábra

Keressük az x és y szakasz hosszát, a kettő összege lesz a távolság.

A derékszögű háromszögeket megtalálod.

x = `root()(21^2-11.5^2)` = 17,57 cm

y = `root()(21^2-15^2)` = 14,7 cm

x+y = 17,57 + 14,7 = 32,27 cm a két húr távolsága.
1