Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Definiálja a gyök alatt a fogalmát!

Főoldal » Középiskola » Matematika
611
Definiálja a gyök alatt a fogalmát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy nemnegatív valós szám négyzetgyöke az a nemnegatív valós szám, melynek a négyzete maga a szám.

`a,x in RR`; `a,x ge 0`

`root()(a)=x`; ha `x^2=a`, tehát `(root()(a))^2=a`
1