Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


`x-1/x` = 2,1

`x^2-1 = 2.1x`

`x^2-2.1x-1=0`

`x_(1,2)` = `(2.1 pm root()(2.1^2+4))/2` = `(2.1 pm 2.9)/2`

`x_1` = 2,5

`x_2` = -0,4

Ezek a keresett számok.

Ellenőrzés!
1