Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8/3

Főoldal » Középiskola » Matematika
558
Ábrázolja és jellemezze az f(x)=|x| függvényt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Értelmezési tartomány: `x in RR`

Értékkészlet: `y in RR` ; `y ge 0`

Monotonitás:

Ha x `lt` 0 : szigorúan monoton csökkenő

Ha x `gt` 0 : szigorúan monoton növekvő

Zérushely: x = 0

Szélsőérték: minimum a (0;0) pontban.

Korlátosság: alulról korlátos, K = 0

Paritás: páros

Periodicitás: nem periodikus

Folytonos.
0