Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 10/2

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A normálvektor meredeksége:

`m_n` = `3/2`

Az irányvektor (az egyenes) meredeksége:

m = `-1/m_n` = `-2/3`

A pont koordinátáit behelyettesítjük az egyenes általános egyenletébe:

y = mx + b

2 = `-2/3*0 +b`

b = 2

A keresett egyenes egyenlete:

y = `-2/3*x+2`
0