Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyszög szögeinek számítása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
6957
Egy konvex négyszög külső szögeinek aránya 2:5:6:7. Mekkorák a négyszög belső szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A külső szögek összege 360 fok.
Ezt az arányok alapján kell "szétosztani".
2+5+6+7 = 20
1. külső szög: 2*(360/20) = 36fok
2.: 5*(360/20) = 90 fok
3.: 6*(360/20) = 108 fok
4.: 7*(360/20) = 126 fok

A belső szögeket úgy kapjuk meg, hogy a külső szögeket kivonjuk 180 fokból.
1. belső: 180-36=144 fok
2. belső: 180-90= 90 fok
3. belső: 180-108= 72 fok
4. belső: 180-126= 64 fok
1