Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi KNO3-mal pótolható?

Főoldal » Középiskola » Kémia
482
Kérlek segítsetek az alábbi kémia feladatban:

Egy hektár területről elvittem 40 kg káliumot. Ez hány kg KNO3-mal pótolható?

A segítséget előre is nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`A_K` = 39 `g/(mol)`

`M_(KNO_3)` = 101 `g/(mol)`

39 kg kálium 101 kg `KNO_3`-tal pótolható.

40 kg kálium `40/39*101` = 103,6 kg `KNO_3`-tal pótolható.
1