Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi kálium-nitrátnak felel meg?

Főoldal » Középiskola » Kémia
547
116 kg kálium mennyi kálium nitrátnak felel meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

3
Előre is köszönöm szépen annak aki segít!
1


`A_K` = 39 `g/(mol)`

`M_(KNO_3)` = 101 `g/(mol)`

39 g kálium megfelel 101 g `KNO_3`-nak.

116 kg kálium megfelel `116/39*101` = 300 kg `KNO_3`-nak.
3

Kazah megoldása helyes, a felső nem!
3