Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Válaszotokat előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A legnagyobb oldalhoz tartozó szöget kell a koszinusz-tétellel kiszámolni. Legyen ez a szög `gamma`. Ekkor érvényes a következő összefüggés: `cos(gamma)=frac{20^2+30^2-40^2}{2*20*30}=-frac{300}{40*30}=-frac{1}{4}`. Tehát `gamma=104,477°`.
Módosítva: 5 éve
0