Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK ALGEBRA VI Oszt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
411
Segitene valaki legyszi? Koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10.

Legyen az egyik szám x, a másik -x-5,4.

Ekkor:

I.

8x = -x-5,4

9x = -5,4

x = `-5.4/9` = -0,6.

Az egyik szám tehát -0,6; a másik `8*-0.6` = -4,8.

II.

8(-x-5,4) = x

-8x-43,2 = x

9x = -43,2

x = `-43.2/9` = -4,8

Az egyik szám tehát -4,8, a másik `-4.8/8` = -0.6.

(vagyis mindkét úton kijön az eredmény)

11.

Legyen a számláló x, a nevező x+5.

Ekkor:

`(x-7)/(x+5)` = `1/3`

3(x-7) = x+5

3x-21 = x+5

2x = 26

x = 13

A keresett tört: `13/18`.

0