Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Értelmezési tartomány....

Főoldal » Középiskola » Matematika
526
Meg tudná valaki írni, hogy a következő függvények mi az értelmezési tartománya?
f(x)= lg(x-4)^2 /x-3

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Amit felírtál, az számomra nem egyértelmű mi kerül a logaritmus függvény argumentumába. A két lehetséges eset: `f(x):=frac{lg^2 (x-4)}{x-3}` és/vagy `g(x):=frac{lg((x-4)^2)}{x-3}`. Ekkor `D_f(x)={x | 4 lt x}` illetve `D_g(x)={x | x ne 4 ^^ x ne 3}`.
Módosítva: 5 éve
0

Az általad másodikként (g) írtra gondoltam
Köszönöm!
0