Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sinus,cosinus

Főoldal » Középiskola » Matematika
785
Hogyan értelmezzük a hegyesszögek sinusát és cosinusát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Egy derékszögű háromszögben az α hegyesszög

szinusza: sin(α)=szöggel szemközti befogó/átfogó, az általános jelölés szerint = a/c
koszinusza: cos(α)=szög melletti befogó/átfogó, az általános jelölés szerint = b/c
0

A szinuszt itt is megértheted egy videóból:
https://www.youtube.com/watch?v=lWfRzNGPBcY
0