Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hengeres feladat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
439
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r = `d/2` = 4 cm

m = 12 cm

V = `r^2*pi*m` = `4^2*3.14*12` = 603,19 `cm^3`

`V_f` = `3/5*V` = `3/5*603.19` = 362 `cm^3` folyadék van a pohárban.
1