Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hazi feladat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
418
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szabályos hatszög 6 darab egyenlő oldalú háromszögből áll, melyeknek az oldalhosszúsága éppen a hatszög oldala. A szabályos háromszög területe: `T_3` = `a^2*root()(3)/4`

A hatszög területe:

`T_6` = `6*T_3` = `6*a^2*root()(3)/4` = 300 `cm^2`

a = `root()((4*300)/(6*root()(3)))` = 10,75 cm a hatszög egy oldala.


A szabályos sokszögek belső szögei:

`alpha` = `(n-2)/n*180`

n = 6 esetén:

`alpha` = `4/6*180` = 120° egy belső szöge.
1