Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek? Hazi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Függvénytranszformációk:

1. f(x) = `x^2` alapfüggvény

2. f(x) = `(x+3)^2` eltolás az x tengely mentén -3 egységgel

3. f(x) = `(x+3)^2-1` eltolás az y tengely mentén -1 egységgel.

Ábra

Jellemzés:

Értelmezési tartomány: `x in RR`

Értékkészlet: `f(x) in RR`; f(x) `ge` -1

Monotonitás:

`-oo lt x le -3` szigorúan monoton csökkenő

`-3 lt x lt oo` szigorúan monoton növekvő

szélsőérték: (-3;-1)

zérushely:

`(x+3)^2-1=0`

`(x+3)^2` = 1

I. x+3 = 1

`x_1` = -2

II. x+3 = -1

`x_2` = -4

Paritás nincs

periodicitás nincs.

korlátosság: alulról korlátos; K = -1

folytonos
1