Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi?

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az összes lehetőség 6.

A kedvező lehetőség 3 (2,3 és 5).

A valószínűség tehát:

P = `3/6` = `1/2` = `0.5` (50 %).

De ha a szabályos dobókockával 1-et dobunk, akkor 1-et dobunk, az nem prím, szóval annak a valószínűsége nulla. (ez egy másik, elvontabb értelmezés). A kérdező valószínűleg arra gondolt, hogy egyszer dobunk.
1