Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete?

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
y = mx+b általános egyenletbe behelyettesítjük a megadott pontokat.

P: `0 = 2*m+b`

Q: `1 = -3*m+b`

Q - P :

1 = -5m

m = `-1/5`

P: `0 = 2*-1/5+b`

b = `2/5`

Az egyenes egyenlete tehát:

y = `-1/5*x+2/5`

1