Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szimmetrikus trapéz?

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a = 12 cm

c = 8 cm

T = `(a+c)*m/2` = 150 `cm^2`

m = `(2*T)/(a+c)` = `(2*150)/(8+12)` = 15 cm

A kerülethez szükséges a b oldal is.

Ábra

b = `root()(2^2+15^2)` = 15,13 cm

K = a + c + 2b = 50,26 cm
1