Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hf?

Főoldal » Középiskola » Matematika
427
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Számoljuk ki a legnagyobb szögét, ami a 40cm-es oldallal szemben van cosinus-tétellel:
c2=a2+b2-2ab*cosγ /behelyettesítve
402=202+302-2*20*30*cosγ
1600=400+900-1200*cosγ
1600=1300-1200*cosγ /-1300
300=-1200*cosγ /:(-1200)
-1/4=cosγ, amiből γ=104,47⁰
Vagyis a háromszög tompaszögű
1