Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika hazi? (Kúp)

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Először számoljuk ki az alapkör sugarát pitagorasz tétellel:
a2+b2=c2 /a feladatban
r2+m2=a2 /behelyettesítve
r2+82=102
r2+64=100 /-64
r2=36 /  
r=6cm
A kúp térfogatának képlete: V=r2πm/3=62*3,14*8/3=301,44cm3
1