Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
975
Egy 25 fős osztályban 14-en angolul, 13-an németül tanulnak, 5-en pedig mindkét nyelvet tanulják. Hányan nem tanulják egyik nyelvet sem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

1. Csak angol és angol-német = 14 `rightarrow` csak angol = 9

2. Csak német és angol-német = 13 `rightarrow` csak német = 8

Osztálylétszám = `ubrace("csak angol")_9` + `ubrace("csak német")_8` + `ubrace("angol-német")_5` + `ubrace("0 nyelv")_(x)`.

25 = 9 + 8 + 5 + x

x = 3
0