Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény ábrázolása és jellemzése.

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
A következő fgg. kellene: |x^2-1| Tehát abszolút érték xnégyzet mínusz egy. Ez sajnos nekem nem megy. Tudna valaki megoldással szolgálni? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Értelmezési tartomány: `x in RR`

Értékkészlet: `y in RR`, `y ge` 0

Monotonitás:

`-oo lt x le -1`: szigorúan monoton csökkenő

`-1 lt x le 0`: szigorúan monoton növekvő

`0 lt x le 1`: szigorúan monoton csökkenő

`1 lt x lt oo`: szigorúan monoton növekvő

Szélsőérték:

-1;0 és 1;0 pontokban

Zérushely: `x_1` = 1 és `x_2` = -1 helyeken

Korlátosság:

Alulról korlátos: K = 0

Folytonosság: folytonos

Paritás: páros

Periodicitás: nem periodikus.
0