Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek9/6

Főoldal » Középiskola » Matematika
468
Hányféleképpen lehet sorba állítani Klárit, Barbit, Annát és Lilit?
Mekkora a valószínűsége annak hogy a sorban Lilial áll az első helyen ha a sorrend kialakítása véletlenszerű?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első helyre 4 főt választhatunk ki, a másodikra hármat, a harmadikra kettőt, a negyedikre egyet. `4*3*2*1` = 24-féleképpen állíthatjuk őket sorba.

A összes lehetőség tehát 24, a kedvező lehetőségek számára lesz még szükségünk.

Az első helyre Lili kerül, a második helyre 3 főt választhatunk ki, a harmadikra kettőt, a negyedikre egyet. `1*3*2*1` = 6-féle kedvező lehetőség van.

P = `6/24` = `1/4` = 0,25 (25 %).
0