Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9/5

Főoldal » Középiskola » Matematika
489
Ábrázolja az f(x)=x²-4x+2 függvényt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
f(x) = `x^2-4x+2` = `(x-2)^2-4+2` = `(x-2)^2-2`

Függvénytranszformációk:

1. y =`x^2` `rightarrow` alapfüggvény

2. y = `(x-2)^2` `rightarrow` eltolás az x tengely mentén pozitív irányba 2 egységgel

3. y = `(x-2)^2-2` `rightarrow` eltolás az y tengely mentén negatív irányba 2 egységgel

Ábra
0