Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8/6

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Számolja ki a kifejezés pontos értékét: 2log₆2+log₆9!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hello!

2log62+log69=?

Alkalmazzuk az alabbi szabalyt:
alogc(b)=logc(ba)

Esetunkben:
2log62+log69

2log62 ezt a reszt irjuk fel a fenti szabaly szerint:
2log62=log6(22)

Ezek utan igy nez ki az egyenletunk:
log6(22)+log69

Alkalmazzuk az alabbi szabalyt:
logc(a)+logc(b)=logc(a*b)

Esetunkben:
log6(22)+log69=
log6(22*9)=
log6(4*9)=
log6(36)=
log6(62)

Alkalmazzuk az alabbi szabalyt:
loga(xb)=b*loga(x)

Esetunkben:
log6(62)=
2*log6(6)

Alkalmazzuk az alabbi szabalyt:
loga(a)=1

Esetunkben:
2*log6(6)=
2*1=2

Tehat a kifejezes pontos erteke 2.
0