Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8/4

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Átlag: (1+3+3+3++4+5+8) : 7 = 27 : 7= 3,85
Módusz: A leggyakrabban előforduló elem. Ennek az adathalmaznak a módusza a 3.
Medián: Páratlan elemű adathalmazban a középső elem. Páros elem esetén a két középső szám számtani közepe (átlaga).
Ez az adathalmaz páratlan elemű, a 3 a mediánja.
Terjedelem: A legnagyobb és a legkisebb szám különbsége. Az adathalmaz terjedelme 8-1=7.
0