Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7/6

Főoldal » Középiskola » Matematika
454
Hány forintot helyezzünk el a bankban, ha a bank évi 6%-os kamatot ajánl, a kamat is kamatozik, és 4 év múlva 1 000 000 forintot szeretnénk felvenni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x*(1+6/100)^4` = 1 000 000

x = `1000000/(1.06^4)` = 792 094 Ft-ot kell elhelyezni.
0