Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
1. Ábrázolja és jellemezze f(x)=IxI függvényt!
Mekkora az x = 4 helyen vett helyettesítési értéke?


2. Határozza meg a következő adatok móduszát, mediánját!
2;3;7;2;2;1;1;8;9;2;4;4;4;


3. Milyen számot nevezünk összetett számnak?
Adja meg a 500 prímtényezős felbontását!

4. Határozza meg A(3;2) és B(5;4) pontok által meghatározott szakasz hosszát és felezőpontjának koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

Értelmezési tartomány: `x in RR`

Értékkészlet: `y in RR`; y `ge` 0

Monotonitás:

x `lt` 0 szigorúan monoton csökkenő

x `gt` 0 szigorúan monoton növekvő

szélsőérték: minimum (0;0) pontban

zérushely: x=0 helyen

korlátosság: alulról korlátos, K=0

Paritás: páros

periodicitás: nem periodikus

folytonosság: folytonos

Az x=4 helyen y = |x| = |4| = 4 a helyettesítési érték.

2,

Módusz: a leggyakoribb elem: 2

Medián: sorbarakjuk növekvő sorrendbe és a középső elem, páros elemszám esetén a középső kettő átlaga:

1;1;2;2;2;2;3;4;4;4;7;8;9 `rightarrow` 13 elem; a 7. elem a 3.

3,

Összetett számok: Azok az 1-nél nagyobb egész számok, melyeknek 2-nél több osztója van.

500 = `2*2*5*5*5` = `2^2*5^3`

4,

A(3;2)

B(5;4)

A két pont távolsága:

`d_(AB)` = `root()((x_B-x_A)^2+(y_B-y_A)^2)` = `root()((5-3)^2+(4-2)^2)` = `root()(2^2+2^2)` = `root()(8)` = `2*root()(2)` = 2,828

A felezőpont koordinátái:

F: `((x_B+x_A)/2;(y_B+y_A)/2)` = `((5+3)/2;(4+2)/2)` = (4;3)
0