Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
1. Adja meg az 500^2 prímtényezős alakját!

2. Adott két halmaz: A={-2; -1; 0 ; 1} és a B={a 10-nél kisebb pozitív egész számok}. Állítsa elő az A\B, az AB és az A∩B halmazokat!

3. Egy háromszög oldalai 20cm, 40cm és 30cm. Mekkora a háromszög legnagyobb szöge?

4. Egy dobozban 5 fehér és 20 piros golyó van. Mi a valószínűsége, hogy fehér golyót húzunk ki a dobozból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

1,

`500^2` = `(2*2*5*5*5)^2` = `2^4*5^6`

2,

A = {-2;-1;0;1}

B = {1;2;3;4;5;6;7;8;9}

A \ B = {-2;-1;0}

A U B = {-2;-1;0;1;2;3;4;5;6;7;8;9}

A ∩ B = {1}

3,

A legnagyobb szög a legnagyobb oldallal szemben van.

koszinusztétel:

`c^2=a^2+b^2-2abcosgamma`

`cosgamma` = `(a^2+b^2-c^2)/(2ab)` = `(20^2+30^2-40^2)/(2*20*30)` = -0,25

`gamma` = 104,48°

4,

Összes lehetőség: 20+5 = 25

Kedvező lehetőség: 5

Valószínűség = `("Kedvező lehetőség")/("Összes lehetőség")` = `5/25` = `1/5`
1