Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
1. Határozza meg a 7cm, 4cm és 5cm oldalú háromszög legkisebb szögét!

2. Egy osztály tanulóit megkérdezték, hogy kinek hány testvére van. Az alábbi táblázat mutatja a válaszokat (ikrek nincsenek):
Testvérek száma
0
1
2
3
4
Gyakoriság
8
15
5
2
1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, A legkisebb szög a legkisebb oldallal szemközt van.

koszinusztétel:

`a^2=b^2+c^2-2bc cos alpha`

`cos alpha` = `(b^2+c^2-a^2)/(2bc)` = `(7^2+5^2-4^2)/(2*5*7)` = 0,828

`alpha` = 34,05°


2. Itt jó lenne tudni, mi a kérdés, mert elég sok statisztikai adatra lehetnek kíváncsiak (módusz, medián, terjedelem stb.)
0