Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
1. Mekkorák a 2cm élű kocka lapátlói és testátlói?
2. Egy paralelogramma két oldalvektora a közös csúcsból indulva a és b. Határozza meg ezek segítségével az átlóvektorokat!
3. Adott két halmaz: A={1; 2; 3} és a B={3; 4; 10; 12}

Állítsa elő az A\B, a B\A, az AB és az A∩B halmazokat!
4. Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán: /gyökalatt/2x-1=3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

lapátló = `a*root()(2)` = `root()(8)` cm

testátló = `a*root()(3)` = `root()(12)` cm

2,

`vec(e)` = `vec(a)+vec(b)`

`vec(f)` = `vec(a)-vec(b)`

3,

A\B = {1;2}

B\A = {4;10;12}

A U B = {1;2;3;4;10;12}

A ∩ B = {3}

4,

`root()(2x-1)` = 3

Felt: 2x-1 `ge` 0 `rightarrow` x `ge` `1/2`

négyzetreemelés

2x-1 = 9

2x = 10

x = 5
0