Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
523
1.)Hány liter vízzel lehet megtölteni színültig azt a téglatest alakú akváriumot, amelynek élei 0,5m; 30cm; 4dm? Hány liter víz jut átlagosan egy halnak, ha 25db van benne?


2.) 6 irodalmi műből 4-et kell elolvasni. Hányféleképpen válogathatók ki a művek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
0,5m=5dm; 30cm=3dm; 4dm
V=5*3*4=60 dm³=60 liter
Egy halnak 60/25=2,4 liter jut.

(6 alatt 4)=15 féleképpen
0