Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
449
1.) Oldja meg a következő egyenletet: 4x2-4x+6=0!

2.) Mekkora annak a legnagyobb gömbnek a térfogata, amelyet egy 10 cm élű kockából vágunk ki?

3.) Anna, Balázs, Cili, Dani és Eszter egymás után jönnek be az ajtón. Mekkora a valószínűsége annak, hogy Cili jön be elsőként?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`4x^2-4x+6=0`

`x_(1,2)` = `(4 pm root()(4^2-4*4*6))/(2*4)` = `(4 pm root()(-80))/8`

`x_1` = `(1+i*root()(5))/2`

`x_2` = `(1-i*root()(5))/2`

2,

A kocka élhossza a gömb átmérője.

V = `(d^3*pi)/6` = `(10^3*3.14)/6` = 523,6 `cm^3`

3,

Ha az udvariasságot nem vesszük figyelembe, akkor 5 az összes lehetőség, 1 a kedvező, így:

P = `1/5`
0