Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
801
1.) Végezze el a következő műveleteket és vonja össze, az egynemű kifejezéseket! Részletezze a számolás menetét!

(x+2)2 – (x+4) × (x-4) -2x2 + 7x=

2.) Egy 4 polcos könyvszekrény legalsó polcán 10 könyv van. mindegyik polcon az alatta levőnél 5-tel több. Hány könyv van a könyvszekrényben összesen?

3.) Mekkorák lehetnek a szögei annak a deltoidnak, amelynek két szomszédos szöge 32 és 110 fokos?

4.) Rajzoljon le egy összefüggő 5 csúcsú gráfot, melyben minden csúcs fokszáma páros!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`(x+2)^2 – (x+4)*(x-4) -2x^2 + 7x`= `x^2+4x+4-(x^2-16)-2x^2+7x` = `-2x^2+11x+20`

2,

`a_1` = 10

d = 5

`a_4` = `a_1+3d` = `10+3*5` = 25

`S_4` = `(a_1+a_4)*4/2` = `(10+25)*2` = 70 könyv van a könyvespolcon.

3,

Két eset lehet:

I. Ha `alpha` = `gamma` = 32°

`beta` = 110

`delta` = `360-(alpha+beta+gamma)` = `360-(32+32+110)` = 186° (a deltoid konkáv)

II. Ha `alpha` = `gamma` = 110°

`beta` = 32°

`delta` = `360-(alpha+beta+gamma)` = `360-(110+110+32)` = 108 ° (a deltoid konvex)

4,

ábra
0