Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
504
1.)Oldja meg a következő egyenletet: 3x-1=1

2.) Mi az alábbi függvény által felvehető legkisebb és legnagyobb érték:
f(x)=(x-4)2-5

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

1,

3x-1 = 1 /+1

3x = 2 /:3

x = `2/3`

2,

A függvénynek minimuma van az x = 4 helyen. Itt f(x) = -5

Maximuma nincs, f(x) = `oo`
1