Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
Állapítsa meg, hogy a P (0 ; 4), Q (-5 ; 2) és R(150 ; 64) pontok egy egyenesre
illeszkednek-e?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
PQ irányvektor (-5;-2)
PQ normálvektor (2;-5)
PQ egyenes egyenlete: 2x-5y=2*0-5*4=-20
2*150-5*64=-20 tehát a három pont egy egyenesen van.
0