Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi

Főoldal » Középiskola » Matematika
932
Valali segitene? (Fenykeppel egyutt) Sajnos nem ertem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Csatolom az egyiket ábrázolással.
0

Még egy,
0

Nem grafikusan én így oldanám meg:
√x-et jelölöm y-nal.
Így felírom:
√x + 6 = x
Ebből lesz:
y + 6 = y²
-y² + y + 6 = 0
y₁ = 3
y₂ = -2
-2 nem lehet, mert √x >= 0
Tehát √x = 3, négyzetre emelünk, x = 9
0

szia én a másodfókú megoldóképlettel csináltam.bocsi a ronda írásom miatt :D ha valamit nem értesz nyugodtan írj
0