Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matek szóbeli

59
Sziasztok!
Valaki segítene ezekre a helyes választ megadni? Nehezen tudom őket kidolgozni. Szükségem van segítségre.
Hálásan köszönöm kedves segítségeteket!

A kérdéseket csatoltam.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, érettségi, Szóbeli
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8. Pitagorasz tétel: A derékszögű háromszög befogóira emelt négyzetek területeinek összege egyenlő az átfogóra emelt négyzet területével.
2. 4 doboz van az asztalon, ami 3 üres, az egyikben viszont egy tábla csoki van. Mennyi a valószínűsége annak, hogy pont azt a dobozt választom, amelyikben a csoki van? (Példának valami ilyesmit képzeltem el, de az lehet bármi, aminek a valószínűsége 1/4.)
12. szinusz tétel: a/b = sin(Alfa)/sin(Beta)
Egy adott háromszögben az egyes oldalak aránya megegyezik az oldalakkal szemközti szögek arányaival.
15. Thalész tétele: Ha egy kör átmérőjének két végpontját összekötjük a kör kerületének bármely más pontjával, akkor derékszögű háromszöget kapunk. A tétel megfordítása: A derékszögű háromszög köré írt kör középpontja az átfogó felezőpontja.
16. párhuzamos szelők tétele: Ha egy szög szárait párhuzamos egyenesekkel metsszük, akkor az egyik száron keletkező szakaszok hosszának aránya egyenlő a másik száron keletkező megfelelő szakaszok hosszának arányával.
4. Valódi részhalmaz: valódi részhalmaz Az A halmaz valódi részhalmaza a B halmaznak, ha A részhalmaza a B-nek és a B halmaznak van olyan eleme, amely az A halmaznak nem eleme.
részhalmaz: az A halmaz részhalmaza a B halmaznak, ha A minden eleme B-nek is eleme. Jele: A⊆B.
Egyelőre ennyit tudtam, esetleg ha valamit még tudok, akkor mindenképp írok! ^^
Módosítva: 1 hónapja
1