Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körív

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Egy körben egy adott ívhez tartozó középponti és kerületi szög összege 270⁰
Mekkora a középponti és a kerületiszög nagysága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a kerületi szög x fokos, akkor a hozzátartozó középponti szög 2x fokos lesz. A kettő összegére felírhatjuk:
x+ 2x = 270⁰ , tehát 3x = 270⁰, ebből x=90⁰, így a kerületi szög 90 fok, a középponti szög 180 fok volt eredetileg! :)
0