Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi jön ki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
889
Egy szabályos dobókockát kétszer feldobunk, és összeadjuk a dobott számokat. Mekkora annak a valószínűsége, hogy az így kapott szám 4-nél nagyobb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egy szabályos dobókockát kétszer feldobunk, és összeadjuk a dobott számokat. Mekkora annak a valószínűsége, hogy az így kapott szám 4-nél nagyobb?

2= 1+1
3= 1+2, 2+1
4= 1+3, 3+1, 2+2
5 = 1+4, 4+1, 2+3, 3+2
6= 1+5, 5+1, 2+4, 4+2, 3+3
7= 1+6, 6+1, 2+5, 5+2, 3+4, 4+3
8= 2+6, 6+2, 3+5, 5+3, 4+4
9= 3+6, 6+3, 4+5, 5+4
10= 4+6, 6+4, 5+5
11= 5+6, 6+5
12= 6+6

Az összes esetek száma 6 x 6= 36. Ebből a kedvező esetek száma 30.

30/36= 5/6 a valószínűsége annak, hogy a dobott szám 4-nél nagyobb.
1