Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számelmélet

Főoldal » Középiskola » Matematika
659
A 217 decimális szám mennyi bináris számban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azt kell megnézni, hogy hogyan lehet felírni 2-hatványok összegeként úgy, hogy mindegyik 2-hatványból legfeljebb 1-et használhatsz; a legnagyobb 2-hatvány a 128, amit bele tudunk rakni, így marad 217-128=89. Az ez előtti 2-hatvány a 64, azt is be tudjuk rakni az összegbe, így marad 89-64=25. A következő a 32, ez nem megy bele, viszont a 16 igen, így marad 25-16=9, ebbe a 8 is belefér, marad 9-8=1, A 4 és a 2 kiesik, marad az 1.

Tehát 2-es számrendszerben: 217₁₀=11011001₂
0