Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
571
Igen, nekünk még ilyenkor is adnak leckét :D
Segítenétek elvégezni?
1/2x=-x-3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szorzol 2-vel: x=-2x-6
Hozzáadsz 2x-et: 3x=-6
Osztasz 3-mal: x=-2

Ellenőrzés:
bal oldal: (1/2)*(-2)=-1
jobb oldal: -(-2)-3=2-3=-1, tehát jó.
1