Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszer egyenletrendezés Y=0,8Y+2600?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
383
Y = 200 + 0,8Y -800 + 2000 + 1200
Y = 0,8Y + 2600
0,2Y = 2600
Y = 13 000

Valaki eltudná magyarázni, hogy a 0,8Y + 2600ból miért és hogy lesz 0,2Y=2600?
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, megoldás, rendezés
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Y = 0,8Y + 2600 (az egyenlet mindkét oldalából kivonsz 0,8Y-t)
A baloldalon 1Y van. 1Y-0,8Y=0,2Y
0