Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logija

Főoldal » Általános iskola » Matematika
445
Sziasztok!Tudna nekem valaki segíteni ?Volt a fèszen egy feladat, az eredmények megoszlanak. Az ên eredményem 12,ezért engem valaki lenèzett,mert neki 18.Nagyon köszönöm. Holtig tanul az ember,èn azért,mert valaki téved, nem szoktam lenèzni.Köszönöm szèpen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Mindig a felette lévő számmal szorzod össze.
9*10=90
8*9=72
7*8=56
6*7=42
3*6=18

A helyes megoldás 18.

0

Nem feltétlen. A 12-is jó. Ezek a Facebook-os feladatok általában ilyenek, pont azért, hogy vitát, és ezzel több kommentet generáljanak.
Hogy jön ki a 12?
Ha megnézed, két szomszédos számok különbsége mindig kettővel növekszik (vagy csökken, ha fentről lefelé haladsz)
`9=90`
`8=72`
`7=56`
`6=42`
`5=?`
`4=?`
`3=?`

A `90` és `72` különbsége `18`.
A `72` és `56` különbsége `16`
A `56` és `42` különbsége `14`
Ilyen logika alapján az ötöshöz tartozó szám, egy olyan szám, amit, ha kivonunk a 42-ből, 12-t kapunk. Ez a `30`-as.
`5=30`

Így folytatva jutunk el a megoldáshoz:
`4=20`
`3=12`
0