Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
485
Sziasztok! éppen vizsga előtt állok, tudom, sok feladatot nem tudok, de ne kövezzetek meg! Néhány feladat megoldására nagyon nagy szükségem volna!
nagyon köszönöm előre is a segítők válaszát, és idejét!

13. Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán!
(x+5) x (x+2)-3 x (4x-3) = (5-x)^2

14. Egy könyvszekrényben nyolc polc van. A legalsó polcon 6 könyv van, majd minden további polcon 5-tel több, mint az alatta lévőn. hány könyv van ebben a szekrényben?

15. Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán!
9^x - 6 X 3^x = 27

16. Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy az origón, és a P(5,2) ponton!

17. Hány négyzetméter csempét kell vásárolnunk egy fürdőszoba kicsempézéséhez, melynek alapélei 3 és 4 méter, magassága 3 méter? A ténylegesnél 10%-al többet kell vennünk a hulladék miatt! A mennyezeten kívül mindenhol csempe lesz, a kádat kivéve, ami 1,5 négyzetméter alapterületű.

18. Hány darab 5 jegyű számot számot képezhetünk a 2,2,3,4,5 számjegyekből?

19. Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán!
4 X (3x+5) - (4x-7) = 12 X (6-2x)

20. Egy iskola tanulóinak 8%-a jelest, 24%-a jót, 23%-a elégségest, és 5%-a elégtelent kapott nyelvtanból. Hányan járnak az iskolába, ha 240-en kaptak közepest?

21. Mekkora a kúp alakú varázssapkának a felszíne, ha alapjának sugara 13 cm, magassága 15 cm? (Csak a palástot számolom). milyen síkidomból tudom összehajtogatni a palástot?

23. Egy háromszög oldalai 10, 12, 15 cm. Mekkora a legnagyobb szöge?

24. Egy mértani sorozat első tagja 8, hányadosa 2. Határozza meg a sorozat 10. tagját, és az első tíz tag összegét!

25. Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán!
[X + 5] = 3x-2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Uha
-3