Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
539
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ebben a feladatban!
köszönöm előre is!

Egy osztályban 24-en érettségiznek matematikából. Tudjuk, hogy hattal többen középszinten, mint emelt szinten. Hányan érettségiznek középszinten?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az emelt szinten érettségizők száma legyen: x, akkor a középszinten érettségizők száma:: x+6.
Így az érettségizők száma: x+x+6=24
2x+6=24 /-6
2x=18 /:2
x=9
Tehát 9-en érettségiztek emelt szinten és 9+6=15-en érettségiztek középszinten.
1