Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegszázalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
413
Hány tömeg%-os az a KOH oldat, amelyet úgy nyertünk, hogy össze öntöttünk 250 g 40%-os és 750 g 20%-os oldatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
m1=250 g
w1=40%

m2=750 g
w2=20%

m1*w1+m2*w2=m1+2*w3
250*0,4+750*0,2=1000*x
250=1000*x
x=0,25 --> 25 tömeg%
0