Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög Szinusz tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
492
Egy háromszög két szöge 40° és 70°, a nagyobb szöggel szemközti oldal hossza 8 cm.
Mekkora a háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A sinus-tétel szerint:
a/b=sinα/sinβ /behelyettesítve
a/8=sin40⁰/sin70⁰ /*8
a=8*0,6428/0,9397=5,47cm
A háromszög területének képlete: T=a*b*sinγ/2, mivel a γ=180⁰-(40⁰+70⁰)=70⁰ /behelyettesítve
T=5,47*8*0,9397/2=20,57cm2
1