Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 6/4

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A:={2; 4; 6; 8}
B:={2; 3; 5; 7}
A∩B:={2}, mert a metszet a két halmaz közös elemeit tartalmazza
A∪B:={2; 3, 4; 5; 6; 7; 8}, mert az unió a két halmaz összes elemét tartalmazza egyszer leírva

Ha alaphalmaz U:={1; 2, 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9; 10}, akkor A komplementere (jelölése A felett egy vízszintes vonnal): ={1; 3; 5; 7; 9; 10}, minden olyan elem ami az alaphalmaz elelmeiből nincs meg A-ban
1